HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ ALANI

İnsan vücudunun anatomisi, sağlık hizmetlerinde iletişim, etik ilke ve sorumlulukları doğrultusunda çalışma, hasta ve yaşlının kişisel bakımını yapma, tıbbi bakımını destekleme, hasta ve yaşlının beslenmesini sağlama, enfeksiyon hastalıklarına karşı önlem alma, hasta/ yaralıya ilk yardım uygulama, tıbbi terminoloji, rehabilitasyon, sağlıklı ve aktif yaşlanma ile ilgili bilgi, becerileri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Meslek liselerinin Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanından mezun olanlar, "Yükseköğretim Kurumları Sınavında" (YKS) başarılı ise lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili programlarına devam edebilirler veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksekokuluna ek puanları ile yerleşebileceklerdir.

Hasta ve Yaşlı Bakım Teknisyenleri, hastaların bulunduğu ve sağlık hizmeti veren işletmelerde iş bulabilirler. Ayrıca, sosyal hizmetler, huzurevleri, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri, evde bakım hizmetleri veren kamu- özel, kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler.

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI

Hasta Ve Yaşlı Hizmetleri